FemeIEchic.ro este un site dedicat femeilor din intreaga lume, care isi propune sa promoveze in principal IA traditionala romaneasca, dar si alte produse vestimentare si bijuterii.  Evident si barbatii sunt bine veniti pe site-ul nostru si invitati sa le achizitoneze mici cadouri, doamnelor si domnisoarelor din vietile lor.

Ia romaneasca este, cu siguranta, cea mai cunoscuta si mai reprezentativa piesa a costumului traditional romanesc.  Nu se cunoaste cu precizie momentul apariției acestui articol de imbracaminte, insa cercetarile atestă faptul că ia a aparut inca din  perioada culturii Cucuteni. Este un obiect vestimentar realizat manual, pe panza de bumbac, in sau borangic, cu broderii ample si bogate, in culori vii, avand adesea aplicații de matase, paiete sau margele.

Ia noastră are si o zi dedicata – data de 24 iunie este marcată drept Ziua Universala a Iei. Nu este o intamplare faptul ca data acestui eveniment coincide cu o sarbatoare importanta a romanilor, respectiv Sanzienele, deoarece ia are brodate simboluri magice, destinate să o apere de rele și de ghinioane pe cea care o poarta.

 

CLOSE

Dimensiune

Marime

Culoare

Pret

Add to cart